Nature Experts

039A6350_edit_banneri

Oppaat

Paul Segersvärd on ammatiltaan luontotoimittaja ja optikko. Hän on toiminut luonto-oppaana yleisöretkillä pääkaupunkiseudulla yli 25 vuoden ajan. Hän on erittäin kokenut lintuharrastaja, jolle suomalaisten lintujen vuodenkierto on tuttua. Luontotoimittajan työssä Pate on perehtynyt monipuolisesti myös muuhun luontoon.

PATE_1_1_www

Erkki Makkonen on Helsingin luonnon hyvin tunteva ympäristökasvattaja ja luonnon monitoimimies. Erkin opetukseen ja opastuksiin moni helsinkiläinen on päässyt tutustumaan mm. Harakan saarella.

ERKKI_1_1_www

Seppo Parkkinen on biologi, luontotoimittaja, luontokuvaaja ja tietokirjailija. Hän on perehtynyt erityisesti hyönteisiin ja on julkaissut muun muassa kirjoja perhosista. Parkkinen on pitänyt luontokursseja, myös luontokuvauksesta, ja on kokenut luonto-opas pääkaupunkiseudulla.

SEPPO_1_1_www

Dan Sävel on koulutukseltaan biologi. Hän on toiminut luonto-oppaana pääkaupunkiseudulla jo 1990–luvulta alkaen. Hänen osaamisalueensa kattaa linnut, kasvit sekä pääkaupunkiseudun luontokohteiden kulttuurihistorian.

DAN_1_1_www

Eero Haapanen on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän on erittäin kokenut lintuharrastaja ja vapaa kirjailija. Hän on toiminut Vanhankaupunginlahden luontovalvojana vuosina 2005 – 2014 ja tuntee Helsingin luontoa hyvin monipuolisesti. Eero Haapanen harrastaa myös talviverkkokalastusta Vanhankaupunginlahdella.

EERO_1_1_www

Tiina Parkkima on luonnosta monipuolisesti ammentava biologi (FM) ja luontokartoittaja (EAT) jonka osaamisalue kattaa putkilokasvit, sienet (myös käävät) sekä linnut - myös villiyritit ja keruutuotteiden hyödyntäminen on Tiinan intohimo.

Sienikuva_Tiina

Rauno Yrjölä on biologi, joka on opastanut luontoretkiä 1980-1990-luvulla koululaisille ja mm. viitenä vuotena Luonnonsuojeluliiton Kilpisjärven lintu- ja luontokurssin. Vuodesta 1999 lähtien hän on johtanut omaa yritystä ja opastanut itse noin 1-2 kertaa vuodessa. RY on yksi Viikki-kirjan tekijöistä.
rane_1_1_www