Nature Experts

Oppaat

Nature Expertsin oppailla on vankkaa kokemusta luonnossa liikkumisesta, ja he tuntevat hyvin pääkaupunkiseudun luontokohteita. Heidän seurassaan pääset tutustumaan mukavasti luontoon ja saat lisäksi asiantuntevaa tietoa.
Stacks Image 15
Tiina Parkkima on luonnosta monipuolisesti ammentava biologi (FM) ja luontokartoittaja (EAT) jonka osaamisalue kattaa putkilokasvit, sienet (myös käävät) sekä linnut - myös villiyritit ja keruutuotteiden hyödyntäminen on Tiinan intohimo.
Stacks Image 17
Seppo Parkkinen on biologi, luontotoimittaja, luontokuvaaja ja tietokirjailija. Hän on perehtynyt erityisesti hyönteisiin ja on julkaissut muun muassa kirjoja perhosista. Parkkinen on pitänyt luontokursseja, myös luontokuvauksesta, ja on kokenut luonto-opas pääkaupunkiseudulla.
Stacks Image 19
Paul Segersvärd on ammatiltaan luontotoimittaja ja optikko. Hän on toiminut luonto-oppaana yleisöretkillä pääkaupunkiseudulla yli 25 vuoden ajan. Hän on erittäin kokenut lintuharrastaja, jolle suomalaisten lintujen vuodenkierto on tuttua. Luontotoimittajan työssä Pate on perehtynyt monipuolisesti myös muuhun luontoon.
Stacks Image 31
Eero Haapanen on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän on erittäin kokenut lintuharrastaja ja vapaa kirjailija. Hän on toiminut Vanhankaupunginlahden luontovalvojana vuosina 2005 – 2014 ja tuntee Helsingin luontoa hyvin monipuolisesti. Eero Haapanen harrastaa myös talviverkkokalastusta Vanhankaupunginlahdella.
Stacks Image 33
Dan Sävel on koulutukseltaan biologi. Hän on toiminut luonto-oppaana pääkaupunkiseudulla jo 1990–luvulta alkaen. Hänen osaamisalueensa kattaa linnut, kasvit sekä pääkaupunkiseudun luontokohteiden kulttuurihistorian.
Stacks Image 35
Rauno Yrjölä on biologi, joka on opastanut luontoretkiä pääkaupunkiseudulla sekä aiemmin mm. Kilpisjärvellä. Hän tuntee luontoa monipuolisesti ja lajien lisäksi häntä kiinnostaa ekologia ja erityisesti kaupunkiluonnon säilyttäminen.
Rauno on ollut tekemässä Viikki-kirjaa sekä kirjaa Helsingin saariston linnuista. Raunon myös vastaa Nature Expertsin opastustoiminnasta.
Stacks Image 47
Erkki Makkonen on Helsingin luonnon hyvin tunteva ympäristökasvattaja ja luonnon monitoimimies. Erkin opetukseen ja opastuksiin moni helsinkiläinen on päässyt tutustumaan mm. Harakan saarella.
Stacks Image 49
Antti Salla on geologi ja hän toimi yli 20 vuotta ympäristötarkastajana Helsingissä. Koko ikänsä pääkaupunkiseudulla asuneena hän tuntee hyvin alueen luonnon, ympäristöhistorian ja erityisesti geologian. Antti on retkillä esitellyt elottoman luonnon nähtävyyksiä ja kertonut kallioperän ja maaperän synnystä, kehityksestä ja merkityksestä elävälle luonnolle.