Nature Experts

Oppaat

Nature Expertsin oppailla on vankkaa kokemusta luonnossa liikkumisesta, ja he tuntevat hyvin pääkaupunkiseudun luontokohteita. Heidän seurassaan pääset tutustumaan mukavasti luontoon ja saat lisäksi asiantuntevaa tietoa.
Stacks Image 35
Rauno Yrjölä on biologi (FT), joka on opastanut luontoretkiä pääkaupunkiseudulla sekä aiemmin mm. Kilpisjärvellä. Hän tuntee luontoa monipuolisesti ja lajien lisäksi häntä kiinnostaa ekologia ja erityisesti kaupunkiluonnon säilyttäminen.
Rauno on ollut tekemässä Viikki-kirjaa sekä kirjaa Helsingin saariston linnuista. Raunolla on myös biologian- ja maantieteen opettajan pätevyys, ja hän vastaa Nature Expertsin opastustoiminnasta.
Stacks Image 19
Paul Segersvärd on toiminut luonto-oppaana yleisöretkillä pääkaupunkiseudulla jo 35 vuoden ajan. Hän on erittäin kokenut lintuharrastaja, jolle suomalaisten lintujen vuodenkierto on tuttua. Paul on työskennellyt toimittajana ja juontajana suosituissa television luonto-ohjelmissa. Luontotoimittajan työssä hän on perehtynyt monipuolisesti myös muuhun luontoon.
Stacks Image 49
Antti Salla on geologi ja hän toimi yli 20 vuotta ympäristötarkastajana Helsingissä. Koko ikänsä pääkaupunkiseudulla asuneena hän tuntee hyvin alueen luonnon, ympäristöhistorian ja erityisesti geologian. Antti on retkillä esitellyt elottoman luonnon nähtävyyksiä ja kertonut kallioperän ja maaperän synnystä, kehityksestä ja merkityksestä elävälle luonnolle.
Stacks Image 31
Eero Haapanen on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän on erittäin kokenut lintuharrastaja ja vapaa kirjailija. Hän on toiminut Vanhankaupunginlahden luontovalvojana vuosina 2005 – 2014 ja tuntee Helsingin luontoa hyvin monipuolisesti. Eero Haapanen harrastaa myös talviverkkokalastusta Vanhankaupunginlahdella.
Stacks Image 33
Dan Sävel on koulutukseltaan biologi. Hän on toiminut luonto-oppaana pääkaupunkiseudulla jo 1990–luvulta alkaen. Hänen osaamisalueensa kattaa linnut, kasvit sekä pääkaupunkiseudun luontokohteiden kulttuurihistorian.
Stacks Image 47
Erkki Makkonen on Helsingin luonnon hyvin tunteva ympäristökasvattaja ja luonnon monitoimimies. Erkin opetukseen ja opastuksiin moni helsinkiläinen on päässyt tutustumaan mm. Harakan saarella.
Stacks Image 64
Aku Korhonen on erityisesti kasveista ja sienistä kiinnostunut biologi. Hän on toiminut opettajana lajintuntemuskursseilla, ja pääkaupunkiseudun luonto-opastoiminnassa hän ollut mukana jo lähemmäs kymmenen vuoden ajan. Korhonen työskentelee kaupunkiluonnon parissa myös tutkijana.
Stacks Image 66
Marianne Saviaho on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän on toiminut laaja-alaisesti ympäristökasvatustehtävissä, ohjannut luontoretkiä ja ympäristökasvatuskursseja. Hänen vahvuuksiin kuuluvat erityisesti toiminnalliset luontoretket, Itämeren luonto, retkeily ja kasvit. Marianne on työskennellyt mm. Harakan luontokeskuksessa kuuden kauden ajan.
Stacks Image 70
Juha Lindy on biologi, ekologi, sienestäjä, yrittäjä ja ornitologi. Linturetket Helsingin Lauttasaaressa laajenivat vuosien mittaan retkien myötä eri mantereille.
Luonto on aina läsnä. Yleisölle vedetyillä opastuksilla viiden tuhannen retkeläisen raja meni rikki hiljattain. Keskityn opastuksissani lajien välisiin yhteyksiin ja ekologiaan.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toiminnassaan.