Nature Experts

Luontoretket tilauksesta Harakassa vuonna 2019

Nature Experts tarjoaa yrityksille ja yhteisöille luonto-opastuksia Harakan saareen vuonna 2018. Asiantuntevat oppaamme vievät asiakkaat retkelle Kaivopuiston edustalla sijaitsevalle Harakan saarelle ja perehdyttävät kulkijat saaren monipuoliseen luontoon, leppoisassa tunnelmassa.
Harakan saari on entinen sotilassaari, jossa toimii nykyisin mm. luontokoulu ja taitelijoita.
Saaren kasvillisuus on monipuolista, saaristokasvien lisäksi lajistossa on kulttuuriperäisiä lajeja. Vanhoilla linnoitusvalleilla kasvaa monia itäisiä lajeja, jotka ovat saapuneet saarelle jo Venäjän vallan aikana.
Saaren itäkärki on saaristolintujen pesimäalue. Harakassa pesii lukuisa joukko saaristolajeja, näkyvimpiä ovat valkoposkihanhet sekä kala- ja selkälokit. Pesimäkauden jälkeen saari hiljenee, mutta myös muuttoaikoina saarella voi havaita monia lintulajeja.
Stacks Image 20

Opastusten kustannus

Olemme hinnoitelleet retket retkityypin mukaan, ja että ryhmän koko olisi maksimissaan 20 henkilöä. Jos koko on yli 20 henkilöä, tarvitaan yleensä toinen opas. Hinnat sisältävät opaskustannukset sekä retkien suunnittelun.

Alla on esimerkkilaskelmia, pyydä tarjous.

Peruutusehdot vahvistetuille tilauksille:
Retket ovat peruttavissa ilman kuluja 14 vuorokautta ennen.
Jos retken alkuun on alle 14 vuorokautta, peritään 50% retken hinnasta.
Jos retken alkuun on alle 7 vuorokautta, peritään koko retken hinta.
Ja retkelle lähdetään satoi tai paistoi, ota siis mukaan sään mukaiset varusteet.
Retkityyppi, 1 opas, hinta sis.alv 24% (alv 0%)
  • arkiretki (ma-la) kestoltaan 2 tuntia 260 euroa (209,68)
  • arkiretki (ma-la) kestoltaan 3 tuntia 320 euroa (258,06)
  • sunnuntairetki kestoltaan 2 tuntia 300 euroa (241,94)
  • sunnuntairetki kestoltaan 3 tuntia 370 euroa (298,39)
Huomaa, että Harakan retket ovat mahdollisia yleensä vain vuoroveneen aikataulujen mukaisesti. Vuoroveneen maksu ei sisälly opastuslaskuun, vaan maksu suoritetaan veneessä tai laskutuksesta voi sopia liikennöitsijän kanssa. Veneen liikennöitsijä on Merenkävijät, toimisto@merenkavijat.fi
Edestakainen matka Harakkaan maksaa aikuisilta 5 euroa, eläkeläisiltä ja lapsilta (4-16 v.) 2 euroa.
Jos haluatte retkellenne kahvitusta, voitte kääntyä saarivahtimestari Saara Metsämäen puoleen. Hän tekee tilauksesta kahvitarjoiluja ja keittolounaita. Yhteystiedot: puh. 040-4134355, saarametsamaki@hotmail.com
Stacks Image 38