Nature Experts

Metsähanhi

Hanhiretkellä

Kevät etenee vauhdilla. Viime päivien lämpimät säät ovat sulattaneet lumet pelloilta ja hanhien muutto on vilkastunut. Hanhet muuttavat usein myös yöllä, joten jokainen aamu voi tuottaa yllätyksen: hanhia on aina vain enemmän ja enemmän.
Keski-Uudellamaalla on monia hyviä peltoalueita, joilla hanhet levähtävät ennen kuin ne jatkavat muuttoaan kohti pesimäalueita. Esimerkiksi Seutulan Peräjänkulma, Vihdin Vanjärvi ja Lepsämän Isoniittu ovat tunnettuna hanhipeltoja.
Koko päivää hanhet eivät ole samassa paikassa, vaan ne voivat vaihtaa peltoja. Ja kun ne eivät ruokaile pelloilla, ne voivat lepäillä järvellä tai tulva-alueilla.
Metsä- ja tundrahanhi ovat valtalajit, mutta aina silloin tällöin hanhien joukosta voi löytyä harvalukuisia lyhytnokkahanhia. Harmaiden hanhien lisäksi myös kanadan- ja valkoposkihanhia sekä laulujoutsenia voi havaita peltoalueilla.
Hanhien muutto on ehkä aikaistunut, sillä aiemmin niitä nähtiin huhtikuun alusta lähtien, nyt satapäisiä parvia on ollut jo maaliskuun puolivälissä.

039A8616_edit_easyHDR-default_1081dpi
Tundrahanhia
039A8718_edit_easyHDR_1081dpi
Tundrahanhi
039A8712_edit_easyHDR_1081dpi
Metsähanhia

Tämä sivusto käyttää evästeitä toiminnassaan.